PostHeaderIcon Een verlengd weekend op wieltjes!

Er is dit weekend volop geskeelerd en geskate geworden, achtereenvolgens was er het Belgisch kampioenschap op de piste, op de weg en de marathon, en voor zij die zondag niet in Zandvoorde op het BK waren was Lommel de "place to be" om op de testbaan van Ford rondjes te gaan draaien.

Op Mechelen TV is een mooi verslagje verschenen van het BK Piste in Mechelen:

 

Voor Fratelli noteren we een mooie 7de plaats voor Jens op de marathon en een 9de plaats voor Laurissa op de kwart marathon, tevens de enige renster die alle drie de dagen op post was voor onze club. Er waren immers veel afwezigen door ziekte en valpartijen dit weekend, dat kan volgende keer alleen maar beter gaan!

Ook het vermelden waard is de nieuwe Belgische recordtijd van Hanne Wouters, zij reed de 300m in 27.300 seconden. het regent de laatste tijd  dus niet alleen water, maar ook records op onze piste!

 

Alle resultaten van de drie afgelopen dagen:

BK Piste

BK Weg

BK Marathon

 

PostHeaderIcon Dit was de Fratelli Europacup 2013

Het was dit weekend de 12de editie van de internationale wedstrijd van Fratelli, tevens de 3de editie van de Europacup. Het evenement is in principe een 2-daagse (nu met het tijdrijden op vrijdag een 3-daagse), maar voor de vrijwilligers is het eigenlijk een 6-daagse!

Opbouw begint op woensdag al met het verzamelen van tenten, vlaggenmasten, diepvriezers, drank, spandoeken, geluidsinstallatie,... en de activiteiten gaan non-stop door tot maandagmiddag wanneer alles weer terug is en het laatste tentpikketje terug in de doos zit.

Het is dan ook fijn als al deze moeite tot mooie resultaten leidt, en dat was het geval, daar kan iedereen het over eens zijn. Het evenement groeit ieder jaar, met dit jaar 317 renners aan de start, hetgeen maakt dat er in iedere reeks voldoende renners streden om er een boeiende koers van te maken.

Bovendien stonden er bij de seniors mooie namen aan de start en ook bij de junioren waren er toekomstige wereldkampioenen aanwezig.

De prestaties van al deze renners één voor één vermelden geeft voldoende stof voor een aparte website, wie erbij was is er zelf getuige van geweest en de anderen hebben alles in geuren en kleuren kunnen volgen op de livestream, de foto's en de updates op allerhande media. Laat ons het erop houden dat het bij momenten razend spannend was.

Van de eerste ronde bij de preminiemen tot de laatste ronde van de ploegenkoers, waarbij de beide Powerslide teams het tegen elkaar opnamen in een koers die gewonnen werd met een wiellengte. En niet te vergeten, een nieuw wereldrecord op de 500m en een bijna-wereldrecord op de 300m. Moesten er nog mensen twijfelen dat we een snelle piste hebben, dat is bij deze bevestigd.

Over media gesproken, ook deze waren talrijk aanwezig (niet alleen RTV en De Morgen, maar ook op Sportweekend is er drie minuten geskeelerd geworden). We moeten ons geen illusies maken, deze waren er vooral voor één man, een renner uit Heverlee die naar het schijnt goed bezig is. Desalniettemin was het toch mooie reclame voor de skeelersport en een geslaagde poging om voor meer bekendheid te zorgen bij het grote publiek.

Een dergelijk evenement is alleen mogelijk dankzij de medewerking van zeer veel mensen, onder andere:

In de eerste plaats de vrijwilligers van Fratelli zelf, diegenen die ten allen tijde de verschillende posten bemanden en "bevrouwden", van wachtbox tot catering, van kassa tot secretariaat en van toiletten tot nachtwacht.

Den Hugo, die zoals steeds in onnavolgbare stijl een heel weekend koersen aan elkaar gepraat heeft.

De mensen van de medische staf (Falck), er waren dit weekend weinig zware valpartijen (ondanks de regen), maar hun interventie was hier en daar toch nodig. De valpartijen die er waren hebben helaas het klassement grondig dooreen geschud (met Patrik Imre, Abdissa en Ricky Karadi als grootste slachtoffers)

De koersrechters. Het was bij momenten niet eenvoudig, maar ze zijn er toch in geslaagd alle wedstrijden in goede banen te leiden.

De mannen van de tijdsmeting. Want ze hebben weer goed tijd gemeten!

De sponsors die geld en materiaal ter beschikking stelden.

En last but not least, de renners die aanwezig waren van heinde en ook van verre. Want zonder renners is een koers maar een triestige gebeurtenis!

Bedankt allemaal!!! (En tot volgend jaar!)

(Moesten er nog mensen zijn die zich niet herkennen in bovenstaand lijstje, maar toch vinden dat ze bedankt moeten worden, ook aan u, BEDANKT!)

Tot slot:

Resultaten

Video's (Maar liefst 70! filmpjes op bildimpressionen.de)

Foto's (Flickr-account ludo-grafica.nl)

(En uiteraard nog massa's lees- en kijkvoer op facebooken allerhande)

 

 

PostHeaderIcon Foto's Benefiet

We hadden in het artikel hieronder de benefiet al in woord, hierbij nu ook in beeld:

 

PostHeaderIcon Benefiet - slot

De benefiet mag gerust een groot succes genoemd worden, er is zaterdag volop gecarwashed, gehockeyd, geskeelerd, ge-plaatjes-aangevraagd, getombolaat, gevolksspeld, gegrimed, gefotozoektocht, gegeten en gedronken geworden. En met resultaat! De totale opbrengst de dag zelf was 4.781 euro. En het is Silke, Senne, Anja en Patrick gegund vanuit de grond van ieders hart!!

De carwash werd zelfs zo'n succes dat het einduur tot twee keer toe is uitgesteld omdat de rij wagens zich uitstrekte tot ver buiten Terhagen. Meer dan 100 wagens werden onder handen genomen door de crew van Fratelli. Moest het skeeleren dus ooit ophouden te bestaan, dan is er duidelijk een alternatief voorhanden!

Bovendien hebben ook Patrick en Hans op skeelers gestaan voor hun eerste stapjes in wat ongetwijfeld een succesvolle skeelercarrière wordt (Het EK Masters is op 9 juni, er is dus nog even tijd). Silke heeft het dan weer opgenomen tegen de hockeymannen van de Lapwings uit Duffel. Op haar eentje met vier ploeggenoten! En als je weet dat die mannen er zo uitzien:

...en dan de breedte en hoogte van ons Silke even in gedachten gehouden, verdient dat best wel respect!

 

Ook de mannen van Gazet van Antwerpen waren aanwezig, hun relaas lees je hier!

Aan de initiatiefnemers, aan alle vrijwilligers en aan iedereen die aanwezig was en gesponsord heeft... BEDANKT!!!

 

Foto: GVA

 

PostHeaderIcon Materiaal: te koop, 2de hands, gezocht...

Het komt geregeld voor dat onze renners grotere voeten krijgen, een maatje groter gaan van wielen of gewoon eens iets anders willen proberen. Het resultaat is dat ouders / renners dikwijls met niet of amper gebruikte wielen / frames / skeelerschoenen etc. achterblijven.

Om ervoor te zorgen dat met al deze overschot iets nuttigs gedaan wordt en om mensen niet onnodig op kosten te jagen, wordt dit alles vanaf nu ook op de website van Fratelli gezet.

Je vindt dit terug onder de rubriek "Materiaal: nieuw - tweedehands" in het hoofdmenu, waar je kan kiezen tussen:
"nieuw" (nieuw, ongebruikt materiaal),
"tweedehands" (2de hands materiaal) of
"gezocht" (voor mensen die naar iets specifiek op zoek zijn).

 

Mensen die hun spullen hier graag op hebben staan mogen dit mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , liefst met zo veel mogelijk details (schoenmaat, hardheid en grootte van wielen, vraagprijs, foto,...). Het is de bedoeling deze rubriek regelmatig up te daten, dus kom zeker af en toe een kijkje nemen!

 
Skeelerclub Fratelli wordt ondersteund door:
Banner