PostHeaderIcon Toertochten & evenementen!

Het wordt zomer (of zo werd ons alleszins verteld), en omdat het niet altijd 40 km/u hoeft te gaan zoals dit weekend in Gross-Gerau, worden er dan ook volop toertochten georganiseerd. Dit voor diegenen die liever aan een ontspannend tempo korte of langere afstanden afleggen in de geasfalteerde vrije natuur.

Om aan deze behoefte te voldoen, organiseert roll'on de komende maanden tal van evenementen, voor elk wat wils:

 

Skate to the Beach - Zondag 20 mei, 14:00 uur - sportcentrum Demerstrand, Stationsstraat 27, Diepenbeek.

Keuze uit vier lussen met afstanden van 8 tot 60 km. Volledig bewegwijzerd, er kan dus op eigen tempo gereden worden. Vanaf 17:00 uur is er voor de liefhebbers spaghetti + mogelijkheid tot beachvolley. Deelnemen kost 2 euro, spaghetti kost 5 euro. Spaghetti voor 18/05 bestellen via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Haventocht - Zondag 3 juni, 10:00 uur - Bevrijdingslaan, Lillo.

Prachtige tocht van 50 km, in het havengebied van Antwerpen. Er wordt gereden in minstens 2 tempogroepen. Voor de liefhebbers is er na afloop een rondleiding door het pittoreske plaatsje Lillo, met als gids de enige echte Frank De Lombaert!

 

LucAntje - Dinsdag 19 juni, 19:30 uur - Taverne De Beemden
Gezellige skatetocht met afstanden van 21 en 42 km, in en rond Nijlen, vertrek en aankomst aan taverne De Beemden, waar ze héle lekkere pannekoeken hebben! Minimum 2 tempogroepen.

 

Voor diegenen die bovenstaande te "soft" vinden of die eens iets anders willen proberen is er ook dit jaar de 6 uren van Roll'on:

De 6 uur van Roll'on - zaterdag 18 augustus - Diepenbeek.

Aflossingswedstrijd voor skaters van elk niveau. Voor teams van max. 5 personen, duo's en solo's. Binnenkort meer info op www.roll-on.be. Foto's van editie 2011 vind je hier.

Ik stel voor om eens te kijken of we hiervoor geen team(s) bij elkaar krijgen met Fratelli (eventueel competitie en recreatie gemengd). Geïnteresseerden mogen dit zeker laten weten op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !!!

 

En dan is eind deze zomer ook nog:

Roll'up Nieuw!! Zondag 23/09 - 13:00 uur - juiste plaats van samenkomst worden tijdig meegedeeld via www.roll-on.be.

Bewegwijzerde skatetocht in en rond de grensgemeenten Kanne en Visé. We skaten in verschillende etappes langs enkele prachtige hellingen zoals de "Slingerberg" (700 meter lang, gem. stijgingspercentage 7,6%, max. 10%) en de "Hallembaye" (800 meter, gem. 8,7%, max. 12%). Aan deze hellingen houden we een pauze. Wie zin heeft kan dan naar boven skaten, rustig of om ter snelst (wij zorgen dat iedereen veilig terug beneden geraakt). Op het einde van de dag is er een bolletjestrui voor de snelste vrouw en de snelste man. De hellingen maken geen deel uit van de tocht, dus wie niet graag bergop skate hoeft dat niet te doen en kan vanaf de voet van de helling de anderen aanmoedigen.

 

In geval van regen...

...worden de toertochten en Roll'up afgelast. Raadpleeg hiervoor enkele uren voor het vertrek de website www.roll-on.be

 

Lommel Proving Grounds

Dit evenement wordt niet georganiseerd door Roll'on, maar is zeker de moeite waard om er bij te zetten. Op 27 mei opent het testcentrum van Ford de testbaan in Lommel voor fietsers en inlineskaters. Er kunnen dan tochtjes gedaan worden van 12, 20 of 27km (of je kan ze combineren tot een tocht van 32 km. Of 39. Of 47 etc. :-) ).

Info en foto's hier.

 

Dus neem uw agenda en save the dates!

En uiteraard zijn er ook iedere zondag de tochtjes in Mechelen en omstreken die uit onze Fik zijn brein ontspruiten.

 

"Keep on rollin' partner, you know what time it is!" (Fred Durst)

 
Skeelerclub Fratelli wordt ondersteund door:
Banner