PostHeaderIcon Maneblusserstrofee 2013

Zondag was het de beurt aan Fratelli voor de organisatie van alweer een nieuwe editie van de Maneblusserstrofee. Ondanks het feit dat de delegatie uit Zandvoorde nog moest recupereren van het Wereldkampioenschap Skeeleren was er toch een mooie bezetting in het merendeel van de categorieën.

De wedstrijden die gereden werden op de weg telden mee voor het Provinciaal Kampioenschap, op de piste werd er bij de liefhebbers dan weer gestreden voor het Belgisch Kampioenschap, in de derde van deze vier manches. Een eervolle vermelding gaat zeker naar Simon, onze kersverse liefhebber die zich op zijn eerste wedstrijd meteen laten zien heeft en daarbij vlot meereed voor het podium!

De liefhebbers, Fratelli is present!


In tegenstelling tot vorig jaar zat ook het weer deze keer mee, dat maakt het toch nog steeds aangenamer om te koersen (of toe te schouwen). Op een bij momenten zonovergoten piste werd een gevarieerd programma afgewerkt met onder andere achtervolging, tijdrijden, punten- en premiekoersen en ploegenkoers.

"JA" - aflossing

 

De podia van de wedstrijd zelf  werden vooral verdeeld tussen een sterke Zemstse en Tiense delegatie, maar op het Provinciaal Kampioenschap zijn het de laatste jaren vooral de Fratelli's die in de prijzen vallen.

Yannick en Dex

 

En er was uiteraard ook de Maneblusserstrofee zelf, die ieder jaar wordt uitgereikt aan de club met de meeste aanwezige renners. Deze ging ook dit jaar naar Fratelli, hetgeen een teken is dat we het nog niet zo slecht doen, met onze Mechelse club!

Fratelli - Framilie

 

Volgend weekend worden we al in Zemst verwacht voor het vervolg van de ZZ-Cup, dan kunnen onze kersverse kampioenen zich ook buitenshuis gaan bewijzen. En ook de wintertrainingen worden al stilletjesaan voorbereid:

Voorbereiding op de wintertrainingen: springkracht in de benen ontwikkelen


Dank aan Nina voor de foto's vanuit haar facebookalbum!

 
Skeelerclub Fratelli wordt ondersteund door:
Banner