PostHeaderIcon Competitie

PostHeaderIcon Dit was de Fratelli Europacup 2013

Het was dit weekend de 12de editie van de internationale wedstrijd van Fratelli, tevens de 3de editie van de Europacup. Het evenement is in principe een 2-daagse (nu met het tijdrijden op vrijdag een 3-daagse), maar voor de vrijwilligers is het eigenlijk een 6-daagse!

Opbouw begint op woensdag al met het verzamelen van tenten, vlaggenmasten, diepvriezers, drank, spandoeken, geluidsinstallatie,... en de activiteiten gaan non-stop door tot maandagmiddag wanneer alles weer terug is en het laatste tentpikketje terug in de doos zit.

Het is dan ook fijn als al deze moeite tot mooie resultaten leidt, en dat was het geval, daar kan iedereen het over eens zijn. Het evenement groeit ieder jaar, met dit jaar 317 renners aan de start, hetgeen maakt dat er in iedere reeks voldoende renners streden om er een boeiende koers van te maken.

Bovendien stonden er bij de seniors mooie namen aan de start en ook bij de junioren waren er toekomstige wereldkampioenen aanwezig.

De prestaties van al deze renners één voor één vermelden geeft voldoende stof voor een aparte website, wie erbij was is er zelf getuige van geweest en de anderen hebben alles in geuren en kleuren kunnen volgen op de livestream, de foto's en de updates op allerhande media. Laat ons het erop houden dat het bij momenten razend spannend was.

Van de eerste ronde bij de preminiemen tot de laatste ronde van de ploegenkoers, waarbij de beide Powerslide teams het tegen elkaar opnamen in een koers die gewonnen werd met een wiellengte. En niet te vergeten, een nieuw wereldrecord op de 500m en een bijna-wereldrecord op de 300m. Moesten er nog mensen twijfelen dat we een snelle piste hebben, dat is bij deze bevestigd.

Over media gesproken, ook deze waren talrijk aanwezig (niet alleen RTV en De Morgen, maar ook op Sportweekend is er drie minuten geskeelerd geworden). We moeten ons geen illusies maken, deze waren er vooral voor één man, een renner uit Heverlee die naar het schijnt goed bezig is. Desalniettemin was het toch mooie reclame voor de skeelersport en een geslaagde poging om voor meer bekendheid te zorgen bij het grote publiek.

Een dergelijk evenement is alleen mogelijk dankzij de medewerking van zeer veel mensen, onder andere:

In de eerste plaats de vrijwilligers van Fratelli zelf, diegenen die ten allen tijde de verschillende posten bemanden en "bevrouwden", van wachtbox tot catering, van kassa tot secretariaat en van toiletten tot nachtwacht.

Den Hugo, die zoals steeds in onnavolgbare stijl een heel weekend koersen aan elkaar gepraat heeft.

De mensen van de medische staf (Falck), er waren dit weekend weinig zware valpartijen (ondanks de regen), maar hun interventie was hier en daar toch nodig. De valpartijen die er waren hebben helaas het klassement grondig dooreen geschud (met Patrik Imre, Abdissa en Ricky Karadi als grootste slachtoffers)

De koersrechters. Het was bij momenten niet eenvoudig, maar ze zijn er toch in geslaagd alle wedstrijden in goede banen te leiden.

De mannen van de tijdsmeting. Want ze hebben weer goed tijd gemeten!

De sponsors die geld en materiaal ter beschikking stelden.

En last but not least, de renners die aanwezig waren van heinde en ook van verre. Want zonder renners is een koers maar een triestige gebeurtenis!

Bedankt allemaal!!! (En tot volgend jaar!)

(Moesten er nog mensen zijn die zich niet herkennen in bovenstaand lijstje, maar toch vinden dat ze bedankt moeten worden, ook aan u, BEDANKT!)

Tot slot:

Resultaten

Video's (Maar liefst 70! filmpjes op bildimpressionen.de)

Foto's (Flickr-account ludo-grafica.nl)

(En uiteraard nog massa's lees- en kijkvoer op facebooken allerhande)

 

 

PostHeaderIcon Programma Belgisch Kampioenschap skeeleren op de piste

Belgisch Kampioenschap Skeeleren op de piste

Zaterdag 18 mei 2013 - Mechelen

organisatie: Skeelerclub Fratelli Team Mechelen

PROGRAMMA

 

Plaats:             Sportcomplex Geerdegemvaart

Leliestraat 32

2800 Mechelen

 

9.30-9.45 uur Appel (afgeven startkaart)

10.00 uur Aanvang wedstrijd

1

Cadetten meisjes

300 m tijdrijden

2

Cadetten jongens

300 m tijdrijden

3

Juniores dames

300 m tijdrijden

4

Juniores heren

300 m tijdrijden

5

Seniores dames

300 m tijdrijden

6

Seniores heren

300 m tijdrijden

7

Scholieren meisjes

300 m tijdrijden

8

Scholieren jongens

300 m tijdrijden

12.15 uur Middagpauze

13.00 uur Uitreiking medailles

13.00-13.15 uur Appel (afgeven startkaart)

13.30 uur Vervolg wedstrijd

9

Reeksen

1.000 m

10

Miniemen meisjes

750 m

11

Miniemen jongens

750 m

12

Pupillen meisjes

1.000 m

13

Pupillen jongens

1.000 m

14

Halve finales

1.000 m

15

Cadetten meisjes

1.000 m

16

Cadetten jongens

1.000 m

17

Juniores dames

1.000 m

18

Juniores heren

1.000 m

19

Seniores dames

1.000 m

20

Seniores heren

1.000 m

21

Miniemen meisjes

1.500 m

22

Miniemen jongens

1.500 m

23

Pupillen meisjes

2.000 m

24

Pupillen jongens

2.000 m

25

Scholieren meisjes

3.000 m

26

Scholieren jongens

4.000 m

27

Cadetten meisjes

3.000 m punten

28

Cadetten jongens

3.000 m punten

29

Juniores dames

5.000 m punten

30

Juniores heren

5.000 m punten

31

Seniores dames

5.000 m punten

32

Seniores heren

5.000 m punten

Einde wedstrijd

Uitreiking medailles

 

PostHeaderIcon Dit weekend is het zover!

Dit weekend organiseert Fratelli voor de 12de keer zijn internationale driedaagse, deze maakt voor de derde keer deel uit van de Europacup. Een aantal van de internationale gasten zijn vandaag al gearriveerd, de Colombianen hebben de piste reeds verkend en een aantal teams hebben hun tentje al opgezet.

Morgenavond beginnen we om 18u met de 300 meter time trials.

Let the games begin!

 

Alle info over de wedstrijd vind je op de site: http://www.speedskating.fratelliteam.be/.

 

PostHeaderIcon Jeugdcriterium Frans Claes - Uitslagen

Dit weekend was de jeugd aan de macht, wedstrijdgewijs. Geen van de "groten" is naar Heerde afgezakt en in Wilrijk konden alleen de categorieën t/m scholier terecht. Desondanks weer een hoop Fratelli's in actie: Niki en Kobe bij de preminiemen (een categorie die in België nog steeds ondergewaardeerd wordt), Rika bij de miniemen en Silke, Jolien & Kato bij de pupillen.

Niki en Rika zijn voorlopig op koers voor een podiumplaats in het eindklassement van deze drie wedstrijden, ze behaalden beiden de 2de stek. Alle resultaten van zaterdag vinden jullie hier op deze link.

 

PostHeaderIcon Gross-Gerau

Aangezien een uitgebreid verslag van drie dagen en drie nachten Groß-Gerau veel te lang zou duren (zowel om te typen als om te lezen), hieronder het voorbije weekend in 10 foto's. Want een foto is immers 1000 woorden, nietwaar?

 

Dat het dit weekend nat was hoeven we niet meer te vertellen, de regen kwam met bakken uit de lucht. Gelukkig hadden we een loodgieter bij de hand om de lekken in de tent te dichten. Resultaat, vrijdag geen Sprint Cup, iedereen terug naar het hotel.

 

Lees meer...

 
Meer artikelen...
Skeelerclub Fratelli wordt ondersteund door:
Banner