PostHeaderIcon Competitie

PostHeaderIcon Tienen & Zemst

Dit weekend waren we in Tienen en Zemst te gast voor het Open Vlaams-Brabants Speedcriterium. Op het appel voor Fratelli: Kobe(n), Dex, Rikske, Mayté, Silke, Axl, Nina, Wendy, Mieke, Sandra en Sander en, niet te vergeten ons Sigrid op zaterdag! De tijd dat we met één tentje toekwamen op koers is duidelijk voorbij.

Foto Marina

Het weer was schitterend! Er was weliswaar een fris windje, maar we hebben toch een beetje kleur gepakt, zeker op zondag. De afwezigen hadden dus nog meer ongelijk dan anders (tenzij ze een tuinfeestje met cocktails hadden).

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Dit weekend wedstrijd in Tienen en Zemst

Deze maand kan er elk weekend wel ergens gekoerst worden, dit weekend verzorgen Tienen (zaterdag) en Zemst (zondag) het strijdtoneel. Programma en exacte locatie van het "Open Vlaams-Brabants Speedcriterium" vinden jullie hier.

De wedstrijden beginnen op beide dagen om 13u30, kom zoals steeds een uurtje vroeger voor installatie en opwarming.

Het is ook het vermelden waard dat er aparte wedstrijden zijn voor de voor de eerstejaars miniemen.

De weersvoorspelling voor deze twee dagen:

Zaterdag wordt het rustiger en zachter. Een zwakke storing kan echter nog zorgen voor bewolkte perioden en lichte neerslag. Maxima van 8 tot 14 graden. Zondag wordt het zonnig en droog. Dankzij een matige zuidenwind bereiken we op vele plaatsen 20 graden.

Begin die zonnecrème dus al maar te zoeken!

 

PostHeaderIcon Brugge

Zoals aangekondigd werden we dit weekend in Brugge verwacht voor de eerste wedstrijdervaring van het seizoen in open lucht. Waren te bewonderen in blauw en rood: Dex, Kyara, Axl, Wouter (voor de allereerste keer!), Laurissa, Mieke, Sandra en Sander.

Onzen Dex is nog steeds geen fan van het groepsgebeuren bij de start en laat de drukte dus maar aan zich voorbijgaan, helaas is dat niet ideaal voor zijn positie aan de aankomst. Maar geen nood, er zit ongetwijfeld een schitterende tijdrijder in.

Kyara vond de piste van 250 meter dan weer te kort en heeft haar rondes aan de buitenkant van de piste afgewerkt, aangezien de rest dat echter niet deed, was het ook voor haar koersgewijs geen toppertje zondag. Maar geen nood, het is de eerste wedstrijd, dus dat wordt ongetwijfeld rechtgezet de volgende weken.

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Zondag 7 april - wedstrijd in Brugge

Aangezien de ZZ-Cup verplaatst werd, wordt het startschot van het binnenlandse buitenseizoen deze zondag (7 april), gegeven in Brugge. Het volledige programma en adres vind je hier. Het is deze keer te doen op de piste aan het Bloso centrum.

Aanvang om 13u, opwarmen vanaf 12u.

Het zal normaal droog zijn, maar het zal ook fris zijn. Dus naast de gebruikelijke wedstrijduitrusting (rugnummers, toespelden, wedstrijdpakje etc.) ook aangepaste kledij voorzien:

Voor tijdens de koers

  • Sjaal of "buff",
  • Handschoenen
  • Craftje (om onder het pakje te dragen)
  • Eventueel extra lange mouwen en / of beendinges
  • Enz.

 

Voor tussen de koersen

  • Windstopper
  • Ritsbroek
  • Warme trui
  • Warme jas
  • Enz.

 

 

PostHeaderIcon Trophées des 3 Pistes

Afgelopen Paasweekend was Jens aan de slag in Frankrijk op "Trois Pistes". Bij de categorie "elite hommes" (de seniors bij ons) heeft hij in een sterk bezet veld een mooie prestatie neergezet door, ondanks een valpartij,  te eindigen rond de 25ste stek op 60 starters. Een algemene uitslag was niet meteen terug te vinden, maar uitslagen per wedstrijd (en een verslag in het Frans) zijn terug te vinden op http://www.rollerenligne.com/articles-3145-trois-pistes-2013-ultime-journee-a-gujan-mestras.html.

PROFICIAT, Jens!!!

 

 
Meer artikelen...
Skeelerclub Fratelli wordt ondersteund door:
Banner